Over de wijk

Aldlân heeft veel groen en vijvers, weinig hoogbouw en er is een recreatiegebied met jachthaven. In Aldlân vindt u ook scholen, kinderopvang, een wijkgebouw, een bibliotheek en een winkelcentrum.

Ruim en groen
Aldlân ligt aan de zuidrand van Leeuwarden, tussen het Van Harinxmakanaal en de Aldlânsdyk. De wijk is lang en smal van vorm, ruim van opzet en heeft weinig hoogbouw. Verder heeft de wijk brede asfaltstraten, veel groen, vijvers en een wandelpad langs de oever van het kanaal. Aldlân is in de jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Bonnema en tuinarchitect Mien Ruijs.

Wonen in Aldlân
Tussen de rijtjeswoningen en vrijstaande woningen (koop en huur) staat een aantal flats. Dit zijn meest seniorenwoningen. Aan de oostkant van de wijk ligt het water de Wijde Greuns. Aan de overkant van de Wijde Greuns ligt de Froskepolle, een recreatiegebied met een jachthaven. In deze hoek van de wijk staan veel rijtjeswoningen met diepe tuinen.

Het wijkpanel
Het wijkpanel Aldlân is gesprekspartner voor de gemeente. Zij zet zich samen met de gemeente in voor een schone, veilige en prettige leefomgeving. U kunt bij uw wijkpanel terecht als u ideeën hebt over ontwikkelingen in uw wijk.

Algemeen contact formulier Wijkpanel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.