Wijkprogramma 2021

Soms kom je na een lange werkdag thuis en blijkt je straat opengebroken en je had geen idee! Een paar weken later zijn er prachtige parkeerplaatsen terug gekomen en is er een veilige fietsroute aangelegd. Wilt u zo min mogelijk voor verrassingen komen te staan?
Wilt u weten wat er in uw wijk allemaal staat te gebeuren?
Voor 2021! heeft de gemeente Leeuwarden samen met het wijkpanel en betrokken bewoners een programma van activiteiten en projecten bedoeld om de leefbaarheid en de gezelligheid in de wijk te verbeteren.
De gemeente vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat elke wijk, dus ook die van u, een plek is waar u graag woont. Een wijk waar mensen op een prettige manier contact met elkaar hebben en waar u ook ’s avonds veilig naar uw klaverjasavond kunt lopen.
Het wijkpanel en de wijkbewoners zijn belangrijke partijen als het gaat om
meedenken en meebeslissen. Zo starten we in 2021 met de buurt- en dorpskamers, waar u als wijkbewoner dagelijks gastvrij wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en waar u terecht kunt voor een gezellig praatje of een vraag.
Ook u kunt uw bijdrage leveren. U vindt in dit wijkprogramma meer informatie waarin uw wijkpanel vertelt waar zij mee bezig zijn.
Wilt u meer betrokken zijn bij de plannen of heeft u vragen, neem dan contact op met het wijkpanel Aldlân.
Heeft u zelf ideeën hoe u de leefbaarheid en de sfeer in uw wijk kunt verbeteren? Ook in 2021 kunt u een beroep doen op het Mienskipsfonds..
De gemeente waardeert het initiatief en de bijdrage van haar inwoners en ondersteunt dit graag.