De Blije Papegaai

Stichting De Blije Papegaai verzorgt in Leeuwarden activiteiten voor jongeren vanaf 4 jaar (groep 1 van de basisschool). Door deelname aan de gemeentelijke activiteiten van Sjors Creatief worden de leerlingen van de basisscholen op een laagdrempelige wijze in contact gebracht met sport, spel en creativiteit. De aanmelding voor deelname kan eenvoudig via >deze< link.
En daar is (evenals in onze eigen agenda) ook een overzicht en beschrijving van de activiteiten te vinden die in het wijkcentrum worden georganiseerd. Het blijkt dat ouders er van uitgaan dat als je op de wachtlijst staat, dat je dan ook op die dag kunt deelnemen aan de activiteit. Dat is jammer genoeg niet zo. De Blije Papegaai werkt met vrijwilligers en ook de beschikbare ruimte laat niet (altijd) toe dat er twee activiteiten gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd.

Bij het verplaatsen van de wachtlijst naar een activiteit, krijg je altijd een mail van Sjors en vlak voor de activiteit ook van De Blije Papegaai. Het komt in de praktijk ook voor dat een opgegeven deelnemer niet komt. Dat is erg vervelend voor de deelnemer en voor het team van De Blije Papegaai. Er mag dan altijd een ander kind deelnemen. In deze situaties hoeft er niets gemeld te worden.

Komt een deelnemer helemaal niet en er is ook geen vervanger, meld het dan even, misschien kan er dan een andere deelnemer blij worden gemaakt. Het team hoeft niet te wachten en er hoeft geen contact te worden gezocht waarom iemand er niet is.

Daarnaast kan er samen met de Blije Papegaai kinderfeestjes en volwassenworkshops (teambuilding, vriendinnendagen, familie uitjes etc) worden georganiseerd. Dit kan op een eigen locatie, maar ook op de locatie van De Blije Papegaai. Kijk op www.deblijepapegaai.nl voor de mogelijkheden of mail deblijepapegaaiterherne@gmail.com of bel Nynke met vragen over de kosten en de mogelijkheden. Telefoonnummer: 0627881044

Bij de stichting De Blije Papegaai zijn twee soorten vrijwilligers actief. De student voor een (maatschappelijke)stage en de vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen een activiteit te doen of om een volwassen workshop te begeleiden.
Mocht je zelf interesse hebben of iemand weten die het leuk zou vinden om het team in het wijkcentrum te helpen, mail of bel even met Nynke voor een afspraak (0627881044). De aanmelding mag vanaf 13/14 jaar.

Opgave: via >deze< link
Informatie: 0627881044
Locatie: Wijkcentrum Aldlân