BabyPLEED

PLEED komt naar Aldlân met BabyPLEED
Wij van PLEED starten in Januari 2021 in wijkcentrum Aldlân met BabyPLEED.
In een negen maanden durend project maken wij met bewoners van de wijk Aldlân babydekentjes van wol die anders voor niks verscheept zou worden naar China om daar als vulmiddel voor autostoelen gebruikt te worden. PLEED vindt dat zonde! Daarom heeft PLEED het afgelopen jaar alle wol van de Leeuwarder schaapskudde, die graast in de Groene Ster, verwerkt tot plaids. Ervaren en kersverse spinners, hakers, breiers, wevers en vilters hebben van de wol een prachtig product gemaakt! Dat kunnen we ook in Aldlân! Maar dan ‘een maatje kleiner’.

We hebben vachten van schapen die in Leeuwarden en omgeving grazen. Hun wol verdwijnt naar het buitenland… tenzij… wij er een mooi, duurzaam en ambachtelijk gemaakt product van maken! Een BabyPLEED! Deze babydekentjes geven we, als wens voor een lang, gelukkig en duurzaam leven, aan nieuwgeborenen in de wijk Aldlân: de jeugd heeft immers de toekomst! 
Kun jij haken, breien, weven, vilten en/of spinnen? Of wil je één van deze prachtige ambachten graag leren? Vind jij het ook zonde dat een mooie grondstof als wol voor niks naar het buitenland gaat? Meld je dan aan voor ons negen maanden durende wijkproject.

Op 28 november aanstaande staan wij van 14.00 uur – 16.00 uur met vachten voor Wijkcentrum Aldlân. Daar kun je met ons kennismaken. Ben je enthousiast en wil je spinnen of vilten? Je kunt ruwe wol meenemen en direct aan de slag! Meld je graag even aan (i.v.m. coronamaatregelen) via babypleed@gmail.com

Ben je geïnteresseerd in wat wij gaan doen, wil je meedoen of meer weten? Stuur dan een mail naar babypleed@gmail.com dan nemen wij contact met je op! Meer informatie over ons en over het PLEED project vind je op www.PLEED.nl

We horen graag van je! Monique Terwisscha van Scheltinga en Marja van Lieshout.