Steenbreekactie in het Aldlân

Onze leefomgeving verandert in een snel tempo. Plant- en diersoorten verdwijnen en levende systemen raken verstoord. Daarom helpt elke steen die wordt vervangen door groen. Het water kan weer in de bodem zakken, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied, het bodemleven verbetert en mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Subsidies voor groen en water

Samen met bewoners organiseert de gemeente 5 keer per jaar een Steenbreekactie in de vorm van een mini braderie. Telkens in een andere wijk of dorp. We zorgen dan voor informatie en een leuke gezellige middag! Samen met u, of bijvoorbeeld uw groen-werkgroep, vullen we de actie. Leuke ideeën vanuit de bewoners zijn bijvoorbeeld het maken van een egelhuis, een macramé workshop, ‘Bert Natuur’ uitnodigen, een Smoothiebus, een wandeling langs groene plekken in de buurt, enz. Dit is heel erg afhankelijk van wat de bewoners zelf leuk vinden. De kernthema’s van de dag zijn biodiversiteit, klimaatadaptatie (aanpassingen doen aan het veranderende klimaat), gezondheid en ontmoeten van mensen met dezelfde interesses. Wij zorgen voor een gratis seizoenplant als mensen een tegel uit de tuin inleveren.
Kijk voor inspiratie op https://groenleeftinleeuwarden.nl/

Het hele jaar door zijn er trouwens subsidies te krijgen voor het slim omgaan met regenwater in uw tuin en het vergroenen van dak en tuin.

Kijk daarvoor op https://www.leeuwarden.nl/subsidies/slim-omgaan-met-water.
Hier vindt u ook informatie over de regentonactie. Bij verschillende winkels kunt u met subsidiekorting een regenton kopen.