55-plusser?

Dan krijg je van de provincie Fryslân 25 euro korting op een fietshelm: ‘Het is van grote waarde’

De korting bedraagt 25 euro op helmen met een veiligheidskeurmerk.
De provincie stelt er dit jaar 40.000 euro voor beschikbaar zodat 1600
55-plussers in Friesland er gebruik van kunnen maken. De actie krijgt mogelijk volgend jaar een vervolg.

Vrijwel alle fietshandelaren doen mee

De helmenactie is opgezet door de Stichting Bevordering Verkeerseductie (SBV). Deze in Drachten zetelende organisatie heeft als doel om de verkeersveiligheid in Noord-Nederland te vergroten. Alle fietshandelaren in Friesland zijn benaderd en het merendeel, circa 120, heeft zijn medewerking toegezegd. Ze verkopen de helm met korting en kunnen de 25 euro declareren bij SBV.

Volgens SBV-projectleider Marjolein van Eek is het heel normaal als mensen op een racefiets een helm dragen, maar als ze op een elektrische fiets zitten ,,helaas nog niet’’. ,,Terwijl ze toch ongeveer dezelfde snelheid hebben. Met de actie hopen we mensen er bewust van te maken dat een helm van grote waarde is. Het is een eenvoudig middel om ernstig hersenletsel te voorkomen.”

Doortrappen-fietsgroep Camminghaburen

Verkeer-gedeputeerde Avine Fokkens (VVD) en SBV-voorzitter Peter van de Hoef geven vrijdagmiddag de aftrap van de Friese kortingsactie. Deze vindt plaats bij Jan Terpstra Cycling World aan de Verlengde Schrans in Leeuwarden. Daar worden de eerste gesubsidieerde fietshelmen uitgereikt aan leden van de Doortrappen-fietsgroep Camminghaburen.